Bildkonst + Skrivna tankar = Sant

Under Kulturernas Karneval i Uppsala den 20-21 maj 2017
i konstnärstältet i Engelska parken får du se något ovanligt! Ett samarbete mellan tre helt olika konstnärer.

Den färgsprakande bildkonstnären Jonas Ericson är en lugn och harmonisk person . Men hans hans teckningar varierar från detta lugn över till färgsprakande rörelse. Avbildningar av ting över till människor i fantasifulla situationer. En autodidakt konstnär som bara måste ses.

Plakatpoeten Carl-Johan Bachofner har många strängar på sin lyra. Han skriver allt från små nystan av eftertänksamma dikter som kan börja i det lilla vardagslivet över till känsloutbrott med krut. Allvar blandat med nonsens.  Det blir ofta dikter blandat med hans lite speciella konst. Sen när han går på gatan med plakatet tror de att han är en sosse. Ända tills de läser dikten på plakatet.

Poeten "Den skrivande tysta" skriver pärlor till dikter. Varje pärla har en klar röd tråd som håller ihop texten på ett skönt sätt. När man läst en av pärlorna uppstår ofta en känsla av skir klarhet.
Så varför behöver inte "Den skrivande tysta" likt plakatpoeten och andra estradörer stå på scen och läsa upp sina dikter? Jo, för kraften i hennes poesi ligger samlad i den skrivna dikten!

Obs! Poesiuppläsningar 15.00 båda dagarna och på begäran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar