Ät Sushi i för första gången
i dina tonår. Bli gråtfärdigt tacksam för upplevelse som du kommer att bära med dig resten av ditt liv.
När du sedan växer upp får barn och karriär, riv ihop lite asiatiska rätter på känn. Misslyckas och lär.
När du avverkat katastoferna och kommer ut på andra sidan som äldre medelåring, ta fram det där gamla receptet på Kimchi som du sneglat på de senaste femton åren och inse att du saknar rättika. Använd morot istället.
Strö i en deciliter salt, på ett minimalistiskt, harmoniskt, japanskt vis, i en stor bunke vatten. Andas ut och känn efter den tidsrymd som just passerat.
Låt den livssprittande halverade salladskålen långsamt sjunka ner i saltvattnet. Njut av bubblorna som uppstår runt grönsakens blad och strukturer. Betrakta lättjefullt hur bubblorna leker sig uppåt i vattnet när du smeker salladskålen försiktigt.
Lägg på ett fat över salladskålen i vattnet och sedan någon slags brutal tyng för att pressa. Till exempel ett paket mjölk. Stanna upp en stund och fundera på kontrasterna mellan tyngden och de lekande bubblorna i stilla kontemplation. Låt bunken stå i kylen ett dygn.
...
Meddelande till läsaren:
Något har kommit i vägen när jag skriver denna text. Resten av receptet får du kolla upp på nätet. Punkt.
Etiketter
Arbete
Barnen
Bild
Biografi
Dadaistisk
Dans
Demokrati
Döden
Eftertanke
Engelska
English
EnMiljö
Erotik
Etik
Familj
Fördomar
Företag
Historia
Humor
hälsa
Info
It
Kaos
Konst
Kort
Krig
Kriminalitet
Känsla
Kärlek
Marknadsföring
Mat
Miljö
MinaKonstverk
Minne
Moral
Musik
Människa
Mörker
Natur
Nonsens
Ont&Gott
OrdningKontraKreativitet
Perspektiv
Planering
Poesi
Politik
Porträtt
Punk
Rationalitet
Recept
ReduceradLångTanke
Relationer
Religion
Samhälle
Samling
Sex
Skinnpaj
Skräck
Stad
Teknik
Tid
Tåg
Uppleva
Upplevelse
Vardag
Vetenskap
Våld
Ögonblick
© Carl-Johan Bachofner
Alla dikter är © Carl-Johan Bachofner om inte annat anges
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar